HOME  |  Wonen & Leven  |  Nieuws

Nieuws

Elke week het laatste nieuws van de gemeente Maasgouw in uw mailbox? Abonneer u dan op onze digitale nieuwsbrief.

 • Sint Anna Heel zoekt huishoudelijke hulp

  (28-03-2017)

  Sint Anna in Heel is op zoek naar een vrijwillige huishoudelijke hulp. De vrijwilliger mag op vrijdag na 15.30 uur of op zaterdag overdag vanaf 09.30 uur de was, die van de wasserij komt, uitsorteren.

 • Geslaagde eerste bijeenkomst veteranen Maasgouw

  (28-03-2017)

  Risicovol werk verrichten ze. Niet alleen heden ten dage, maar zeker ook in het verleden. En dat werk wordt door de gemeente Maasgouw zeer gewaardeerd. We hebben het over de veteranen die door het Nederlandse leger zijn ingezet in oorlogen, in conflictgebieden en op vredesmissies.

 • Jong en oud gezellig aan tafel!

  (28-03-2017)

  Tijdens Nationale Pannenkoekdag is groep 7/8 van basisschool St. Martinus in Beegden aan de slag gegaan om de gasten van de Huiskamer Plus in Beegden in het zonnetje te zetten.

 • Themabijeenkomst Open Club Limburg-Maasgouw

  (28-03-2017)

  Hoe kunnen verenigingen inspelen op de behoeftes van hun leden? Hoe kan een vereniging haar leden langer aan zich binden? Hoe kan een club buurtbewoners aantrekken? Op welke manier kunnen verenigingen onderling samenwerken of een band aangaan met een maatschappelijke organisatie?

 • Mammoetboom geplant in Wessem

  (28-03-2017)

  Op donderdag 16 maart 2017 hebben 40 kinderen van de groepen 1, 2 en 3 van de Sint Stephanusschool in Wessem een Mammoetboom geplant langs de Maasboulevard ter hoogte van de Haversmansstraat. Een leuk voorbeeld van burgerparticipatie in het groen.

 • Herbestrating Molenweg Maasbracht

  (23-03-2017)

  Bij het zebrapad voor supermarkt Plus is een grote verzakking in de bestrating van de rijweg. Om verdere schade en (geluid)overlast te voorkomen gaan we hier op maandag 3 april 2017 opnieuw bestraten.

 • Samenwerking OML verlengd

  (21-03-2017)

  Wethouder Johan Lalieu en de heer Arnold Cox, adjunct directeur van de Ontwikkelmaatschappij Midden-Limburg (OML), hebben hun handtekening gezet onder een nieuwe overeenkomst. Hiermee verlengen zij de samenwerking tussen de OML en de gemeente Maasgouw met een jaar.

 • 10 jaar Maasgouw: veel inspiratie bij inwoners en verenigingen!

  (21-03-2017)

  Liefst 22 ideeën om 10 jaar Maasgouw te vieren, werden 9 maart 2017 gepresenteerd in Don Bosco in Heel. In een pitch van 3 minuten presenteerden de deelnemers hun ideeën.

 • Herinrichting oud Maasbracht: bewoners denken mee

  (21-03-2017)

  Tijdens een informatiebijeenkomst op 14 maart 2017 werden inwoners van oud Maasbracht geïnformeerd over de geplande herinrichting van hun buurt. Plannen die de gemeente samen met een klankbordgroep van 19 buurtbewoners heeft uitgewerkt in een ‘blauwdruk’ voor de wijk.

 • Veranderingen sociaal domein beloond

  (21-03-2017)

  Sociaal Werk Nederland heeft Maasgouw samen met de overige Midden-Limburgse gemeenten Leudal, Echt-Susteren, Roerdalen, Roermond, Nederweert en Weert, uitgeroepen tot één van de nieuwe ‘Gouden sociale gemeenten’. Dat betekent dat in de betrokken gemeenten de eerste concrete resultaten zichtbaar zijn van verandering en vernieuwing in het sociaal domein.

 • Regels hondenpoep

  (21-03-2017)

  We krijgen de laatste tijd weer meer klachten over hondenpoep op een aantal plekken in de gemeente. Het gaat dan vooral over overlast op voetpaden en grasvelden die niet zijn aangewezen als honden-uitlaatplaats.

 • Verhuizen gemeentelijk archief

  (21-03-2017)

  Het gemeentehuis van Maasgouw wordt grondig verbouwd. Hierdoor verhuizen de gemeentelijke diensten tijdelijk naar een andere locatie.

 • Gratis Beweegmiddag speciaal voor 65-plussers

  (21-03-2017)

  Lekker in beweging blijven, dat is goed voor je lijf én voor je humeur! Daarom nodigen de gemeente Maasgouw en de beweegcoaches van de gemeente alle 65-plussers uit voor een gratis Beweegmiddag op woensdag 5 april 2017 in De Spil in Maasbracht.

 • Gezocht: kantinemedewerker voor MBC’13

  (21-03-2017)

  Steunpunt Vrijwilligers Maasgouw is namens voetbalvereniging MBC’13 op zoek naar een kantinemedewerker voor de kantine op het sportcomplex ‘De Mortelskoel’.

 • Eerste huis kopen? Check de starterslening

  (14-03-2017)

  Een starterslening is een aanvullende lening voor iedereen die zijn eerste huis gaat kopen. Soms kun je hierdoor een huis, dat eerst onbetaalbaar lijkt, toch kopen.

 • Gemeentehuis gesloten op 31 maart en 3 april 2017

  (14-03-2017)

  Het gemeentehuis in Maasbracht wordt dit jaar verbouwd. Door de omvang van de werkzaamheden kunnen we het gemeentehuis tijdens de verbouwing niet gebruiken.

 • Zwemsportdag voor mensen met een beperking

  (14-03-2017)

  De gemeente Maasgouw is 1 van de gemeenten die gezamenlijk participeren in Iedereen Kan Sporten Midden-Limburg (IKS). Het doel is om vanuit intergemeentelijke samenwerking in Midden-Limburg drempels weg te nemen om ook mensen met een beperking aan het sporten te krijgen.

 • Openbare laadpalen voor elektrische auto's

  (14-03-2017)

  Het aantal elektrische auto’s in Nederland stijgt hard. Duurzaam rijden neemt in populariteit toe. En daarmee ook de behoefte aan laadpalen in de openbare ruimte.

 • Reconstructie Steeg Thorn gestart

  (14-03-2017)

  Op maandag 13 maart startte Bloem Civieltechniek uit Panheel met de werkzaamheden voor de reconstructie van de Steeg in Thorn.

 • Veegschema 2017

  (23-02-2017)

  Hieronder ziet u op welke dagen wij waar vegen dit jaar.

 • Winter slaat toe: wat doet de gemeente?

  (12-01-2017)
  gladheid

  Koning Winter laat zich dezer dagen weer van zijn meest extreme kant zien. Kou, sneeuw, ijzel, hagel, opvriezen, de afgelopen dagen en weken hebben we ze allemaal zien passeren.

 • Extra uren hulp bij het huishouden voor incidenteel grondig werk

  (02-01-2017)

  Mensen met een beperking kunnen, onder bepaalde voorwaarden, vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) hulp bij het huishouden krijgen. Het aantal uren voor ondersteuning is gebaseerd op normtijden in het normeringskader hulp bij het huishouden. Het huidige normeringskader is geëvalueerd. Gemeente Maasgouw heeft hiernaar samen met de gemeenten Roermond, Roerdalen en Echt-Susteren een onafhankelijk onderzoek laten uitvoeren.

Archief