HOME  |  Wonen & Leven  |  10 jaar Maasgouw

10 jaar Maasgouw

Maasgouw, gemeente vol kracht en pracht

Wat gaan we vieren?

Onze gemeente bestaat in 2017 alweer 10 jaar. En dat willen we samen met de inwoners van onze tien kernen vieren. Een heel jaar lang willen we samen ervaren dat Maasgouw een gemeente vol kracht en pracht is.

Kracht

De kracht van Maasgouw, dat ben jij! Dat is je buurjongen. De jeugdleider van de voetbalclub. De vrijwilligster in de speeltuin. Dat zijn de leden van de harmonie of de Dorpsraad. De ondernemers. De kracht van Maasgouw zit in de mensen. De bewoners die onze tien kernen levendig en vitaal houden. In ons allemaal.

Pracht

Onze natuur. Het waterrijke landschap. De Linnerweer. Het eiland in de Maas. De beegderhei. De beroeps- en de pleziervaart. Onze mooie kernen met hun boeiende geschiedenis. In Maasgouw hebben we veel om trots op te zijn! Het is de pracht van onze gemeente.

Kracht en Pracht

De kracht en pracht van Maasgouw willen we tijdens het 10-jarig bestaan van onze gemeente delen. Met elkaar. Met de verschillende kernen onderling. Zodat we niet alleen trots op ons eigen dorp zijn, maar op alle kernen die samen Maasgouw vormen.

Samen maken we Maasgouw

In Maasgouw weten we hoe we bijzondere momenten kunnen vieren. Dat gebeurt elk jaar. In elke kern. Hoe leuk zou het zijn om van elkaars evenementen mee te genieten. Om samenwerking te zoeken. Van elkaars kracht gebruik te maken. En er zo een nog mooiere belevenis van te maken.

De gemeente helpt financieel

De gemeente Maasgouw daagt iedereen uit om met initiatieven te komen. Om muziek-, sport-, toneel-, en andere culturele verenigingen met ideeën voor kleine of grote evenementen te laten komen die onze inwoners verbinden. Die onze kracht en pracht laten zien. Nieuwe burgerinitiatieven van jong of oud zijn van harte welkom, als het maar aan een voorwaarde voldoet; Maasgouwse inwoners raken. De gemeente helpt je graag om deze ideeën te realiseren.

Begint het al te kriebelen?

Begint het al te kriebelen? Ben je al met de organisatie van iets leuks bezig waar de kracht en pracht van Maasgouw vanaf straalt? Dan horen we graag van je! Kunnen we samen kijken hoe we van jouw evenement een kracht en prachtbelevenis voor heel Maasgouw kunnen maken.

Waar ben jij trots op? Waar wil jij anderen van laten meegenieten? Wat wil je laten zien? Op welke manier kun jij het jaarlijkse evenement van jouw dorp of vereniging extra kracht en pracht-power geven?

Wij zijn heel benieuwd naar jouw ideeën en plannen. Want goede plannen die onze kernen verbinden en versterken, ondersteunen wij graag! Mail jouw idee of vraag naar 10jaar@gemeentemaasgouw.nl.

Of vul het ideeënformulier van 10 jaar Maasgouw (Digitaal) in.

Binnenkort volgt hier meer informatie over 10 jaar Maasgouw.